ПОРОДИ КУЧЕТА

Английски сетер
Английски сетер
Английски сетер
Английския сетер е невероятно интелигентно и красиво куче. Той се разбира много добре с деца и се обучава сравнително лесно. В него са концентрирани цялата любов и ловна страст на англичаните. Те са създали едно много добро съчетание между красота, издръжливост, прекрасен стил на работа и изключително добро обоняние. Окраската му е предимно бяла с черни, кафяви или жълти, малки и големи петна.

Пойнтер
Пойнтер
Пойнтер
Пойнтера е много интелигентно куче към което трябва да се подхожда с голямо внимание.
Трудно се приварзва към стопанина си и мъчно приема заповеди, но за сметка на това има страхотен хъс за лов, много добър нос и се обучава лесно. Козината му е къса и гладка, цветовете са бяло със черно или кафяво.

Ирландски сетер
Ирландски сетер
Ирландски сетер
Ирландският сетер се смята за красавеца сред ловните кучета, благодарение на величествената си стойка и елегантен вид. Той е много гордо куче и не търпи физически наказания по време на дерсировка. Като цяло е труден за обучение, но веднаж създадените му навици се запомнят за цял живот. При апортиране стиска силно дивеча и го мачка за това по време на тренировка се изискват по специфични и упорити методи.

Курцхаар
Курцхаар
Курцхаар
Курцхарът е кръстоска между староиспански и старогермански ловни птичари, а резултата е много бързо и енергично куче с отлично обоняние. Тези кучеста се обучават сравнително лесно. Друга положителна черта е силната им привързаност към всички членове на семейството и най вече децата. Поради тази причина често хората го исползват и за домашен компаньон.

Унгарска визла
Унгарска визла
Унгарска визла
Унгаската визла е древна Унгарска порода средна на ръст със здраво телосложение,много податлива на обучение, със силно развито обоняние. Уравновесена и грациозна, тази порода често е предпочитана и за домашен любимец.

Лабрадор ретривър
Лабрадор-ретривър е ловна порода произлизаща от канадският остров Лабрадор ,местните рибари използвали породата за изваждане на мрежите пълни с риба, породата се слави като един от най добрите апортьори те могат да плуват без притеснение в ледено студени води лесно се обучават и обичат много децата и не случайно често ги взимат и за домашни любимци.


Гонче

Българското гонче е много древна порода съществуваща още по времето на траките .Исторически факти доказват че, такива кучета населявали особено много региона на Лудогорието от където идва и неговото име.След един период на упадък, довел до намаляване на тази ценна българска порода благодарение на Българската републиканска федерация по кинология може да се гордеем за нейното регистриране в кинология изложби.Българското гонче се слави с неговата издържливост ,силно обоняние ,упоритост и настървено търсене независимо от климатичните условия и терени.Има силно чувство за ориентация и не се губи, лесно се обучава а при ловуване преследва упорито и бавно със звучен глас който се чува от далече.


Дратхаар
 Дратхаар е една от най предпочитаните породи за ловеца тъй като неговите качества позволяват да ловуват на всякакъв вид дивеч .Тези кучета са много подходящи за млади ловци тъй като са много лесни за обучение и с голяма страст както към пернатият така и на едрият дивеч с желание влизат във вода и апортират отстреляният дивеч, лесно и непретенциозно куче за гледане както на село така и в градски условия.


Епаньол Бретон

Епаньол Бретон е френска порода куче която лесно се разпространява в целият свят благодарение на неговите ценни качества.То е средно на ръст елегантно с квадратна форма на тялото , има силно развито обоняние ,много красива стойка ,страшен хъс за лов.Физически е силно и весело и много енергично ,много обича водата и апорта от нея.Независимо от неговия ръст и изящно телосложение 
Епаньол Бретон е неуморим в ловните полета и едно от най издражливите кучета в големите жеги, с него може да ловувате на всякакъв вид дивеч.Той е много предпочитан от ловците тъй като не е претенциозен удивително лесно се обучава благодарение на неговата страст към лова ,привързва се лесно към всичките членове на семейството и може да се отглежда както и на село така и в градски условия и не случайно е наричан от ловците с думите максимум качества с минимум обем.


Териер
Германски териер по известен като як териер е дребно на ръст куче със здрава конструкция черно рижаво на цвят.Те имат голяма злоба към косматия дивеч, обичат подземния лов имат голямо желание за работа във вода и лесно апортират , подават звучен глас по диря.У нас са често използвани кучета както за подземен лов така и за лов на прасета а дори и за водоплаващ дивеч.

Бигъл
Бигъла е известен в лова с неговият галантен и мелодичен глас ,той е много популярен домашен любимец ,размерите му варират значително в различните страни за това някой киноложки клубове различават отделните разновидности на бигъла в зависимост от размерите

Баварски кръвоследник
Баварският кръвоследник е създаден да работи по кървава диря той обединил качествата на различни гончета от Бавария.То работи само и изисква по специално обучение и опит от неговият стопанин.На цвят е жълто кафяв до ярко риж с черна маска и тигров.